• Evenemang idag
8-31
Feb-Maj 2018
Varberg Event Varberg

Argentinsk Tango

Argentinsk Tango – Fortsättning våren 2018

Argentinsk tango är en musikgenre och en pardans från tidigt 1900-tal, som har sitt ursprung i Buenos Aires immigrantkvarter. Den variationsrika musiken ger utrymme för att uttrycka både glädje, lekfullhet, retsamhet, passion, dramatik och melankoli. Ibland beskrivs tangon som ”livet på 3 minuter”.


INNEHÅLL
Vi tar vid där vi avslutade hösten 2017 / där vi slutar vid vår intensivkurs för nybörjare i februari 2018.
På denna kurs kommer vi att jobba mycket med tekniken i hållning, omfamning och steg. Men vi kommer också att ta in nya rörelser och tekniker för att berika er tangorepertoar, samt visa hur ni kan använda er befintliga repertoar i milonga och tango-vals.

UPPLÄGG
Kurs: 6 torsdagar x 1h och 30min kl. 19:15 – 20:45
Praktika: 6 tis/torsdagar x 1h och 30min kl. 19:15 – 20:45

Datum:
Torsdag 8/2 Kurs

Tisdag 13/2 Praktika. Obs tisdag istället för torsdag.

Torsdag 1/3 Kurs

Tisdag 13/3 Praktika. Obs tisdag istället för torsdag.

Torsdag 22/3 Kurs

Torsdag 12/4 Praktika. Obs tiden ändrad 20:15-21:45.

Torsdag 19/4 Kurs

Torsdag 26/4 Praktika

Torsdag 3/5 Kurs

Torsdag 17/5 Praktika

Torsdag 24/5 Kurs

Torsdag 31/5 Praktika

(Som ni ser är det inte vara ”slaviskt” varannan torsdag som det var under höstterminen, detta pga lov och helgdagar. Så håll noga koll på datumen så ni inte missar när det är kurs och praktika).

KURSLEDARE
Lina Anklew från Varberg, började dansa tango i Västerås (i Tangoföreningen Buenos Aros) för 2 år sedan. Brinner för argentinsk tango och startade Tango Varberg hösten 2017 för att sprida dansglädjen med tango i sin nya hemort.

Tillsammans med Christer undervisar hon i argentinsk tango i Varberg.

Christer Holmberg, Tango Jönköping, betonar kommunikationens betydelse för dansen. När vi kramar någon så funderar vi inte så mycket på vem som kramar vem. Båda två, både ger och tar emot samtidigt i ett härligt flöde. Dansen inbjuder till en omfamning vars armar du aldrig vill lämna. Tango är att dansa en känsla där två hjärtan förenas med varandra till musiken.

Sedan 2013 undervisar han i argentinsk tango i bl. a Värnamo, Halmstad och Gislaved.

Tillsammans undervisar de i traditionell argentinsk tango men lär ut ett koncept för att skapa en interaktion inom paret som lämpar sig för såväl traditionell tango som tango nuevo. Lina och Christer jobbar med influenser från kontakt-tango och tango nuevo för att skapa en friare interaktion i dansen. Grunderna i det de lär ut kan användas i såväl traditionell tango som i andra former av tango.

FÖRKUNSKAPER
För dig som har gått vår nybörjarkurs, vår nybörjar-intensivkurs eller på annat sätt lärt dig grunderna i argentinsk tango.

BRA ATT VETA
Anmälan i par är att föredra, men det går även att anmäla sig som ”singel” så skapar vi jämna par så långt det går. Ange om du vill dansa som följare (ofta kvinna), förare (ofta man), eller om du kanske kan tänka dig att testa båda rollerna.

PRIS
800kr - du får betalningsinformation via mail när du har fått en bekräftelse på din plats.

LOKAL
Varberg Event, Kattegattsvägen 26, Varberg.
Till höger om huvudentrén går det en liten trappa ned och här är en dörr där det står ”omklädningsrum” ovan – gå in här och gå rakt fram i gången så hittar du lokalen på vänster sida.

ANMÄLAN
Via mail till: tangovarberg@gmail.com

Lämna namn, mejladress och mobilnummer så att vi enkelt kan nå dig med viktig information. Klicka gärna i "kommer" här på Facebook, men anmälan gäller endast via mail.

Välkommen med din anmälan!

I siffror

262 st

har besökt evenemanget på Varberg.com
Boenden närmast Varberg Event natten mellan 20 och 21 Maj.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Varberg Event). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Argentinsk Tango, Varberg Event

POPULÄRT I Varberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Varberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Varberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj