• Evenemang idag
Söndag
20
Maj 2018
Varbergs Teater Varberg

HOPP

Varbergs Kommun och Region Halland presenterar:

HOPP

Kan vi göra rätt? Kan vi göra fel på ett bättre sätt? Den frågan ställer sig HOPP-kören från Halmstad tillsammans med en barnkör från Påskbergsskolan i Varberg på Varbergs Teater den 20 maj.


Hela eftermiddagen och i föreställningens paus pågår också en miljömässa i biblioteket, alldeles intill teatern.

Körverket HOPP handlar om det hållbara och sårbara. Verket är skrivet av kompositören Simon Ljungman och textförfattaren Mats Alfredson och är iscensatt med hjälp av regissören Karl Ekdahl och scenografen Kristina Åberg.

HOPP är ett originalverk i två akter som handlar om människans plats i en hållbar samhällsutveckling och om möjligheterna att känna hopp. Föreställningen är en del av en process för hållbar utveckling som bland annat innebär att lokala barnkörer och miljöorganisationer medverkar och att miljö- och kultursektorerna i de deltagande kommunerna samverkar på olika sätt.
HOPP har spelats i fjorton västsvenska kommuner sedan 2015 och i år spelas föreställningen bland annat i Varberg och Vara.

HOPP är en upplevelse för många sinnen.

“Vacker! Suggestiv! Mäktig! Jag älskade det poetiska och sköra. Föreställningen gör mig hoppfull, både vad det gäller körmusik och jordens framtid. Det är en livsmässa.Pampig. Stark. Känslig. Det mest meningsfulla ni har hört på länge” är några omdömen från publiken.

Innan föreställningen och i pausen kan man besöka en miljöutställning/miljömässa i biblioteket intill teatern. Utställningen arrangeras av Varbergs kommun och bland annat lokala föreningar och miljöorganisationer kommer att delta.

Vid alla HOPP-föreställningar medverkar lokala barn- och ungdomskörer. I Varberg handlar det om en barnkör från Påskbergsskolan som ska uppträda ihop med HOPP i Halland-kören från Halmstad.

Varför gör ni detta?
”Vi gör det därför att vi vill bidra med en känsla av hopp, framtidstro och förtröstan så som världsläget ser ut idag och vi vill ge publiken en riktigt fin och storslagen musikupplevelse. Föreställningen är som en besvärjelse i en tid som ibland kan verka fylld av hopplöshet och dystra framtidsutsikter”, säger Simon och Mats.


Biljettpris endast 90kr för vuxna, barn upp till 18 år har fri entré.

I siffror

11 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

130 st

har besökt evenemanget på Varberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Varbergs Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. HOPP, Varbergs Teater

POPULÄRT I Varberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Varberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Varberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juli