Onsdag
9
December 2015
KULTURSKOLAN VARBERG Varberg

jul på RosenFRED

Onsdag 9 december bjuder Kulturskolan på traditionellt julfirande med Öppet Hus för alla. Det blir fullt av aktiviteter, vernissage, drama, dans, film och musik, i år med ett tydligt fredstema. Kvällen avslutas med en premiär på en alldeles nyskriven föreställning – Varberg Listening for Peace. Tonsättaren Fredrik Hagstedt har komponerat musik för Kulturskolans elever och den professionella violinduon Duo Gelland.

Öppet Hus – Jul på RosenFRED äger rum på Rosenfredsskolan onsdag 9 december, med början kl 17.00

Föreställningen Varberg Listening for Peace ges i aulan kl 19.00

FRI ENTRÉ!

Detaljerat program kommer.

Mer om Varberg Listening for Peace:

- Eleverna har varit med i skaparprocessen och har fått utforska lyssnandet, berättar Fredrik Hagstedt. De har fått samtala om varför det är viktigt att lyssna väl och vad det har med fred mellan människor att göra. Jag har inspirerats mycket av både deras uppmärksamma lyssnande, entusiasmen när de spelar, och inte minst miljön på Rosenfredsskolan, i synnerhet den vackra aulan. Allt detta har jag tagit med mig när jag komponerat detta ganska stora verk. Nu pågår repetitionerna och det är en spännande utmaning för eleverna att lära sig spela helt nyskriven musik, men det känns som att de växer in i det efter hand.
Orkestern består av stråkar, gitarrer, flöjter och andra blåsare, och slagverk. Och kulturskolans körer sjunger. Drama, diktläsning och videoprojektioner lägger till ytterligare till helhetsupplevelsen.

Projektet Varberg Listening for Peace drivs i samarbete mellan Fredrik Hagstedts Medvetenhetsverkstad, Duo Gelland, Kulturskolan Varberg och VARBERG CALLING for Peace, och har fått stöd från Kulturbryggan och Region Halland.

I siffror

31 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

1382 st

har besökt evenemanget på Varberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(KULTURSKOLAN VARBERG). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. jul på RosenFRED, KULTURSKOLAN VARBERG

POPULÄRT I Varberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Varberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Varberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

April