Hotell Gästis

Borgmästaregatan 1 • Varberg

”På de mest oväntade ställen så hittar man ett hotell som man egentligen inte tror finns ens en gång” - Ernst Kirchsteiger

Hotell Gästis är ett helt unikt hotell som kommer att ge dig en helt unik upplevelse. Hotellet ligger i ett rött hus mitt emot Engelska parken och är Varbergs allra äldsta hotell. När du går in i entrén möts du av böcker. Totalt finns 15 000 böcker på Hotell Gästis, du hittar dem i korridorerna, på toaletterna, i badavdelningen – ja, överallt. I källaren har hotellmästaren låtit bygga en exakt kopia av Lenins favoritbad och man börjar förstå vad Ernst pratar om.. Hos Hotell Gästis: ”Äter du frukost med Strindberg, badar med Lenin och somnar med Selma.”

Överallt på hotellet märker man av kärleken till Lenin, böckerna och sina gäster – i korridorerna hänger stora porträtt och vid hissen svischar bokomslag från 40-talet förbi. I de 67 hotellrummen finns allt en modern resenär idag behöver. Rummen är renoverade men man har försökt att bevara atmosfären från den gamla gästgivargården. Varje rum är personligt när det kommer till form, färg och storlek – här hittar du inget som är det andra likt. Alla rum är ombonade med intressanta tavlor på väggarna och en mix av äldre och moderna detaljer. Faciliteter som finns är badrum med dusch, fåtölj, skrivbord m.m.

Restaurang och matsal hos Hotell Gästis är reserverad för hotellgäster. Varje morgon från klockan 06.00 står en härlig frukostbuffé framdukad med allt från inlagd sill och ägg till yoghurt och müsli. Under kvällen bjuder man sen på en buffé med minst en hemlagad varmrätt, smörgåsmat, delikatesser, dryck, kaffe och kaka. Det går alltid att få allergianpassat och vegetariskt. Kvällsbuffén ingår i rumspriset. Ingår gör även kaffe med dopp och dagstidningar som finns framme dygnet runt. Baren hos Hotell Gästis har ett brett utbud av vin- och ölsorter. Utöver det vanliga barutbudet erbjuder man även maltwhiskey, cognac, cal-vados, grappa, marc och fruktsprit. För den som vill finns även direktimporterade Havannacigarrer.

I källaren finner man Leninbadet i centrum. Här finns två avkopplingsrum, ångbastu, fotbad, bassäng och kallbad. Det finns även en behandlingsavdelning där man kan boka massage och andra behandlingar. Man har använt sig av 75 000 kakel- & klinkerplattor vid uppförandet och den här kurbadsavdelningen är verkligen något extra.

Tillgängliga rum på Hotell Gästis

Incheckning

Utcheckning

 

I samarbete med Hotell Gästis olika rumstyper

Lördag 20 Juli t.o.m Söndag 21 Juli - Pris inkluderar moms.

Aktuellt på Hotell Gästis

Fler hotell i Varberg